+ 387 35 247 630

Dr.Tihomila Markovića bb, 75000 Tuzla

(Muharema Fizovića 1)

triangle

Model International Criminal Court - MICC

Velika je čast i zadovoljstvo predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Modelu međunarodnog krivičnog suda (Model International Criminal Court - MICC) Kreisau-Initiative e.V!

Školu će na ovoj sesiji internacionalnog karaktera predstavljati šest učenika JU Gimnazije Meša Selimović: Amina Banjanović, Nerma Konjić, Dušana Šušić, Faris Gavranović, Emir Jon Bergsland i Vedran Šušić, predvođenih profesoricom Smiljanom Vovnom.

U okviru redovne i izborne nastave predmeta Sociologija, koji u našoj školi godinama predaje profesorica Vovna, između ostalog obrađuju se i teme iz tranzicijske pravde, ljudskih prava i razvijanja tolerancije prema drugome i drugačijem, a to su ujedno i teme koje će na spomenutoj sesiji, simulaciji Haškog tribunala sa stvarnim presuđenim sudskim predmetima, biti naglašene i raspravljane, kako bi postale model modernog načina života i razvijale humanost i altruizam.

Pomenuta sesija će se održati u Solunu, u Grčkoj, u periodu od 20.02.2022. do 26.02.2022. i pored naše škole učestvuju škole iz Grčke, Francuske, Njemačke, Hrvatske, Srbije, Poljske.


::: GMS Web Team ::: Datum:11.01.2022 ::: Nazad