+ 387 35 247 630

Dr.Tihomila Markovića bb, 75000 Tuzla

(Muharema Fizovića 1)

triangle

Posjeta ministrice obrazovanja

Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta boravila je u posjeti Gimnaziji "Mesa Selimovic".
Tokom posjete predstavnici resornog ministarstva razgovarali su sa rukovodstvom skole o sredstvima koja su u protekle dvije godine ulozena u poboljsanje uslova rada. Zahvaljujuci upravo njima(ulozenim sredstvima)u iznosu od oko 142.000,00 KM, u ovoj obrazovno-odgojnoj ustanovi nabavljena je nova oprema, racunari i namjestaj,uradena je rekonstrukcija juznog dijela objekta kao i rekonstrukcija sportske dvorane.
Osim pomenutog,Gimnazija "Mesa Selimovic" jedna je od 20 skola koja je kroz pilot projekat resornog ministarstva obezbijedila uvezivanje knjiznog fonda u bibliotecke informacione sisteme skolskih biblioteka,kako sa podrucja Tuzlanskog kantona tako i sa drugim dijelovima Bosne i Hercegovine.
Predstavnici resornog ministarstva razgovarali su sa ucenicima skole koji su postigli odlicne rezultate na kantonalnim, drzavnim i internacionalnim takmicenjima, i to :
1. Kantonalno takmicenje u stonom tenisu, osvojeno I mjesto u muskoj i zenskoj konkurenciji
2. Kantonalno takmicenje u poznavanju stranih jezika (Engleski jezik) I mjesto skola, I i II mjesto u znanju engleskog jezika kao prvog stranog jezika
3. EUFOR-ovo takmicenje na nivou BIH, tema "Ljepota razlicitosti", I mjesto
4. Internacionalno takmicenje u poznavanju Francuskog jezika pod nazivom "Proljece gimnazijalaca", II mjesto
5. Internacionalno takmicenje u poznavanju Njemackog jezika kao stranog jezika me?u populacijom srednjoskolaca, III mjesto, i ovo je jedina skola iz BIH koja je ucestvovala na ovom takmicenju
6. Kantonalno takmicenje iz Fizike- sedam ucenika skole ostvarilo je plasman za Federalno takmicenje.
"Iskreno se radujem vasim uspjesima.Oni su najbolji pokazatelj koliko je znacajno i vazno ulagati u obrazovanje.Vi vise niste samo daci nego i ambasadori vase skole,naseg Kantona i na?e Drzave", izmedu ostalog,porucila je ovom prilikom ministrica doc.dr.Mirzeta Hadzic Suljkic.
Ova radna posjeta bila je i dobra prilika da se razgovara o aktivnostima i projektima koji predstoje u narednom periodu.
Tokom radne posjete predstavnici ministarstva i ministrica doc.dr.Mirzeta Hadzic Suljkic, razgovarali su sa uposlenim u ovom uspjesnom obrazovno-odgojnom kolektivu koji ove godine slavi jubilej,110 godina postojanja, te su posjetili kabinete u kojima se odvija nastava iz Informatike i Biologije.


::: GMS Web Team ::: Datum:02.04.2009 ::: Nazad