+ 387 35 247 630

Dr.Tihomila Markovića bb, 75000 Tuzla

(Muharema Fizovića 1)

triangle

Nista nije nemoguce

Danas je u prostorijama Gimnazije "Mesa Selimovic" nasa bivsa ucenica Ena Berbic odrzala prezentaciju o mogucnostima apliciranja za stipendije i skolovanja van granica Bosne i Hercegovine. U sklopu prezentacije opisala je svoje iskustvo u toku razmjene ucenika preko organizacije "Rotary Youth Exchange" .

Ena Berbic je zavrsila Medjunarodnu osnovnu skolu u Tuzli, a zatim prvi razred jezicke gimnazije. Nakon jednogodisnjeg programa razmjene ucenika sa Austrijom, gdje je zavrsila drugi razred, ukazala joj se prilika da svoje skolovanje nastavi u Strathallan privatnoj skoli u Velikoj Britaniji.

Uz mnostvo privatnih fotografija koje je podijelila sa ucenicima Gimnazije, razmjenila je svoja iskustva u toku proteklog perioda i potrudila se da svojim primjerom pomogne drugim mladim ambicioznim ljudima koji svoje skolovanje zele nastaviti u inostranstvu. Nakon prezentacije zainteresovani ucenici su postavljali mnostvo pitanja, a ono sto ih je najvise odusevilo je da se ova mlada djevojka nakon zavrsenog skolovanja zeli vratiti u svoju zemlju i primjeniti svoje steceno znanje.

Ovom prijatnom razgovoru su prisustvovale dvije novinarke iz Francuske, Estelle Faure i Emma Roulin koje rade za casopis "Phosphore". U BiH su dosle u sklopu projekta koji opisuje zivot pet mladih ambicioznih ljudi iz Evrope ukljucujuci i Enu Berbic.

::: GMS Web Team ::: Datum:23.10.2014. ::: Nazad