+ 387 35 247 630

Dr.Tihomila Markovića bb, 75000 Tuzla

(Muharema Fizovića 1)

triangle

Radionice „Cyberbullying“ i „Stres na radnom mjestu“.

Uposlenici JZNU Dom Zdravlja Tuzla, Centar za mentalno zdravlje Tuzla, prim.dr Zlatko Kalabić spec.neuropsihijatar, MA socijalnog rada Nedim Osmanović, i Viša medicinska sestra Amra Bučuk su počeli sa realizacijom promotivno-preventivnih aktivnosti u osnovnim i srednjim školama na području Grada Tuzla.
Prve aktivnosti su održane u našoj školi sa svim odjeljenjima prvog i drugog razreda (11 odjeljenja), ukupno sedam radionica, kao i dvije radionice sa profesorima. Radionica za učenike se održala pod nazivom „Cyberbullying“, a za prosvjetne radnike pod temom „Stres na radnom mjestu“.
Cilj navedenih tema je podizanje s//gmstzstud.com.ba/vijesti o Cyber nasilju, te njegovim efektima na mentalno zdravlje, kao i upoznavanje mladih sa uslugama Centra za mentalno zdravlje Tuzla u slučaju narušenog mentalnog zdravlja. Radionica za prosvjetne radnike ima za cilj prevenciju sagorijevanja kao i učenje tehnika za nošenje sa stresom i stresnim situacijama.
Video prilog gostovanja pedagogice naše škole u jutarnjem programu TVTK na temu "Cyber bulling" i "Stres na radnom mjestu" možete pogledati klikom na link Dobro jutro TK


::: GMS Web Team ::: Datum:31.03.2023 ::: Nazad