+ 387 35 247 630

Dr.Tihomila Markovića bb, 75000 Tuzla

(Muharema Fizovića 1)

triangle

Druga zimska škola programiranja

JU Gimnazija „Meša Selimović“ Tuzla, organizovala je Drugu zimsku školu programiranja za učenike osnovnih škola sa područja Tuzle, Kalesije, Čelića, Živinica, Lukavca i Srebrenika.
Druga zimska škola programiranja je samo nastavak pozitivne priče započete prošle godine koja će se pretočiti u tradiciju. Učenici su u periodu od 16.1.–18.1.2023. godine imali priliku da ovladaju osnovnim tehnikama programiranja u programskom jeziku C++.
Edukatori u Drugoj zimskoj školi programiranja u programskom jeziku C++ za učenike osnovnih škola bili su profesori informatike Mirela Šehović, Fuad Harčin i Damir Bajrić.
Paralelno se održavala Druga zimska škola u Gračanici za učenike osnovnih škola tog područja te su učenici na kraju svakog dana bivali podijeljeni u timove i učestvovali u kvizu znanja putem Kahoot aplikacije.
Na kraju trećeg dana učenici su takođe odradili individualno kviz znanja za sva tri dana i prva tri mjesta će dobiti diplome za osvojena mjesta.
Učenicima koji su bili u GMS se uživo obratio, a istovremeno online putem ZOOM platforme učenicima u Gračanici, bivši učenik naše škole Hodžić Husein, koji je zaposlen u IT kompaniji. Podijelio je sa učenicima svoja iskustva školovanja u našoj školi, na fakultetu FET Tuzla kao i radnom iskustvu u trenutnoj firmi. Ovim putem zahvaljujemo se svim učenicima na učešću!
Zahvaljujemo se RTV7 i RTV TK koji su medijski propratili ovaj događaj!
Video prilog možete pogledati klikom na link Putokaz


::: GMS Web Team ::: Datum:18.01.2023 ::: Nazad