+ 387 35 247 630

Dr.Tihomila Markovića bb, 75000 Tuzla

(Muharema Fizovića 1)

triangle

Nije što smo mi al' smo najbolji

1. Možeš li nam se ukratko predstaviti, koje godine si završila GMS i čime se sad baviš?
2007. godine sam završio GMS, nakon toga 2012. godine Farmaceutski fakultet u Tuzli. 2021 godine sam doktorirao na Farmaceutskom fakultetu. Trenutno sam angažovan na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Tuzli kao spoljni saradnik na izbornom predmetu Bromatologija. Osim toga, sales manager sam u farmaceutskoj kompaniji Viatris.
2. Sjećaš li se zašto je upravo GMS bila tvoj izbor?
GMS sam upisao jer sam smatarao da daje najbolje osnove i znanje za dalje školovanje. Još jedan od razloga zbog čega sam upisao GMS je jer je većina mog društva odabrala GMS. Moram reći da nisam pogriješio i da su 4 godine provedene u GMS prelijep period kojeg se uvijek rado sjećam. Tokom školovanja u GMS sam stekao veliki broj prijatelja sa kojima se i danas družim.
Dino Crnkić
Dino Crnkić

3. Koliko je školovanje u GMS bilo važno i koliko je utjecalo na tvoje dalje obrazovanje i profesionalnu karijeru?
Školovanje u GMS je vrlo važno i naravno da je utjecalo na moje obrazovanje i profesionalnu karijeru. Tokom školovanja u GMS stekao sam ogromno znanje i dobre osnove za dalje školovanje. Stečeno znanje u GMS mi je dosta pomoglo tokom daljeg školovanje, jer sam u roku završio Farmaceutski fakultet, a prošle godine i doktorirao na istom fakultetu.
4. Da li je vrijeme provedeno u GMS kao i profesori koji su ti predavali utjecali na tvoje sazrijevanje i formiranje ličnosti?
Da, apsolutno da jeste.
5. Imaš li neku poruku za mlade generacije koje su u dilemi koju srednju školu upisati?
Mlađim generacijama kojw planiraju dalje školovanje (fakultet) bih savjetovao da upišu GMS jer je najbolja škola uvijek bila i biti će :-). Veliki broj uspješih i poznatih osoba je prošao kroz GMS. GMS daje najbolje znanje, jer je uvijek imala najbolje profesore, za dalje školovanje te je u GMS uvijek bila “najbolja raja”.


::: GMS Web Team ::: Datum:12.05.2022 ::: Nazad