+ 387 35 247 630

Dr.Tihomila Markovića bb, 75000 Tuzla

(Muharema Fizovića 1)

triangle

Nije što smo mi al' smo najbolji

1. Možeš li nam se ukratko predstaviti, koje godine si završio GMS i čime se sad baviš?
Zovem se Miralem Halilović i Gimnaziju sam završio 2010. godine.
Profesionalni sam sportista, košarkaš i trenutno igram u Parizu za ekipu Metropolitansa koja se takmiči u francuskoj ligi i Eurocupu a ujedno sam i kapiten košarkaške reprezentacije BiH.
2. Sjećaš li se zašto je upravo GMS bila tvoj izbor?
GMS je uvijek bila škola u koju su išli najbolji učenici svih osnovnih škola iz Tuzle i samim time predstavljala svojevrstan prestiž medju njima. Moja sestra Nermina, koja je tri godine starija od mene, išla je u GMS tako da sam imao uvid kako stvari funkcionišu te tri godine. Nakon nje i ja sam krenuo pohađati istu.
Miralem Halilović
Miralem Halilović

3. Koliko je školovanje u GMS bilo važno i koliko je utjecalo na tvoje dalje obrazovanje i profesionalnu karijeru?
Školovanje u GMS pomoglo mi je da u svim životnim sferama steknem svojevrsno znanje i da uz te temelje dobijem samopouzdanje da, na koju god profesionalnu karijeru se odlučim, ću imati dobru startnu poziciju.
4. Da li je vrijeme provedeno u GMS kao i profesori koji su ti predavali utjecali na tvoje sazrijevanje i formiranje ličnosti?
Kao profesionalni sportista, uporedo sam išao u školu i odrađivao dva treninga sa prvom ekipom Slobode, tako da uloga profesora mi je bila jako bitna u smislu organizacije vremena, isticanja bitnih stvari koje moram znati vezano za svaki predmet i isto tako zadržavanje motivacije da uspijem na sportskom planu.
Moram priznati da sam imao sreću jer je većina profesora, koje sam imao, pokazala razumijevanje i prepoznala da taj moj mali "drugačiji" put ima smisla i maksimalno su mi pomogli. Zbog toga sam im izuzetno zahvalan i uvijek se rado sjećam srednjoškolskih dana.
5. Imaš li neku poruku za mlade generacije koje su u dilemi koju srednju školu upisati?
Moja poruka je da sanjate i da slijedite svoje snove, idete prema ciljevima, ne odustajete i dajete cijelog sebe u svemu što radite.


::: GMS Web Team ::: Datum:15.04.2022 ::: Nazad