+ 387 35 247 630

Dr.Tihomila Markovića bb, 75000 Tuzla

(Muharema Fizovića 1)

triangle

Nije što smo mi al' smo najbolji

1. Možeš li nam se ukratko predstaviti, koje godine si završila GMS i čime se sad baviš?
Zovem se Selma Isabegović, rođena u Beogradu, odrasla i provela najljepše djetinjstvo u Tuzli, a trenutno živim i radim u Sarajevu. Srednjoškolsko obrazovanje sam završila 2008.godine. Upisujem Američki Univerzitet u Tuzli, ekonomski smjer, uža oblast finansije. Fakultetsko obrazovanje završavam 2012.godine uz počasni orden, nakon čega kreće moj karijerni put. Neke početke bilježim u Tuzli prolazeći kroz finansije, vođenje timova, nabavke i Business Development-a. Upisujem magistarski studij, te ubrzo prelazim u Sarajevo. U Sarajevo me odvela nova poslovna prilika razvoja privatnog biznisa, te rad sa internacionalnim kompanijama. Trenutno obnašam funkciju Sales&Business Development Manager-a za Bosnu i Hercegovinu, u ManpowerGroup kompaniji. ManpowerGroup je američka kompanija prisutna u preko 80 zemalja širom svijeta, te ulaskom u BIH, sa mnom kao jednim od dvoje zaposlenih, danas broji 11 uposlenika, veliki razvoj i prepoznatljivost na tržištu. Moja uloga pored razvoja biznisa jeste i vođenje same kompanije, koordinacija sa drugim zemljama, razvoj i rad na tržištu, vođenje tima, te kreiranje bolje i perspektivnije budućnosti za ljude u BiH. Naš bliznis je HR biznis u punom kapacitetu. Posao iziskuje stalni razvoj, rad, edukacije i usavršavanja kako bismo bili u koraku sa trendovima industrije, stvarali povoljnu radnu klimu, te se lično razvijali. U ovih nekih 9 godina karijere imala sam priliku mijenjati industrije što mi je dalo ogromnu širinu, ali sa sigurnošću mogu reći da je moja ljubav rad sa ljudima, prodaja i razvoj sistema. Rizik i izazov je nešto što me dodatno pokreće, i za mene je samo nebo granica. Pripremam se za doktorski studij, a u slobodno vrijeme, kojeg je jako malo moram priznati, čitam, putujem, bavim se sportom i provodim vrijeme sa dragim ljudima.
Selma Isabegović
Selma Isabegović

2. Sjećaš li se zašto je upravo GMS bila tvoj izbor?
Gimnazija „Meša Selimović” je bio moj nedvojbeno jedini izbor i pravac u tom momentu. I kao klinka osjećala sam tu širinu koju je GMS pružala kako u edukativnom tako i razvojnom smislu. Biti gimnazijalac je bila ponos i dika.
3. Koliko je školovanje u GMS bilo važno i koliko je utjecalo na tvoje dalje obrazovanje i profesionalnu karijeru?
Školovanje u GMS mi je definitivno dalo odličan temelj rada, reda i discipline. Shodno načinu rada profesora, njihovog znanja i rada s nama učenicima, pomoglo je kako meni, tako vjerujem i većini, u razumijevanju obaveza koje nosi naredni životni korak. Taj najveći uticaj je zapravo vizija sebe za budućeg lidera, što sam evo i ostvarila.
4. Da li je vrijeme provedeno u GMS kao i profesori koji su ti predavali utjecali na tvoje sazrijevanje i formiranje ličnosti?
Definitivno. I dan danas mi često kroz glavu prođu riječi nekih od profesora koje smo gledali ne samo kao profesore, autoritet i izvor znanje, nego i kao najbolje prijatelje.
5. Imaš li neku poruku za mlade generacije koje su u dilemi koju srednju školu upisati?
Moja poruka mladima bi bila da ukoliko žele dobru životnu pripremu, zdravo okruženje, znanje i vjetar u leđa, da bi njihov izbor trebao biti Gimnazija “Meša Selimović”.


::: GMS Web Team ::: Datum:16.03.2022 ::: Nazad