+ 387 35 247 630

Dr.Tihomila Markovića bb, 75000 Tuzla

(Muharema Fizovića 1)

triangle

Dan maternjeg jezika

Danas je u amfitetaru škole Gimnazija „Ismet Mujezinović“ obilježen Dan maternjeg jezika u okviru projekta "Suradnja među školama i fakultetima Tuzlanskog kantona".
Podsjetili smo učenike, ali i profesore na važnost koju naš jezik ima, ne samo u svakodnevnom životu, nego i u historijskoj perspektivi. Na ovoj vrlo uspješnoj manifestaciji zabave i smijeha nije manjkalo. Učenici i učenice Gimnazije „Meša Selimović“ zajedno sa vršnjacima Gimnazije Ismet Mujezinović , kao i njihovim mentorima i mentoricama, potrudili su se da na različite načine izraze strast i ljubav prema jeziku. Ta ljubav je izražena kroz emocije, glumu, recitaciju i ples. Ovo je bio vrlo uspješan oblik suradnje sa drugim školama i fakultetima. Svoje stvaralaštvo predstavili su i Srednja turističko - ugostiteljska škola Tuzla, Savremeno-umjetnička škola Tuzla, kao i Fakultet za tjelesni odgoj i sport pri Univerzitetu u Tuzli.
Jedna od poruka današnje manifestacije je:"Hajde da se brinemo o našem jeziku, da ga njegujemo i čuvamo od zaborava. Naš jezik je naš identitet, bez njega nemamo imena." Stoga, sretan nam svima Dan maternjeg jezika.
::: GMS Web Team ::: Datum:21.02.2022 ::: Nazad