+ 387 35 247 630

Dr.Tihomila Markovića bb, 75000 Tuzla

(Muharema Fizovića 1)

triangle

Manifestacija "Sat umjetnosti"

Umjetnost je nešto što nas nadahnjuje i oplemenjuje. Svestrani učenici naše škole svakodnevno se bave umjetnošću, a danas su odlučili dio svog stvaralaštva podijeliti sa svima nama kroz manifestaciju "Sat umjetnosti".
Ovu manifestaciju otvorila je učenica Uma Arslanagić koja je na klaviru odsvirala kompoziciju "Swan" Camile Saint - Saensa. Sljedeće su bile članice literarne sekcije Sara Razić i Sara Klopić koje su izvele djela "Novogodišnji praznici" i "Neobična pjesma". U nastavku su nam se predstavile članice literarne sekcije Azra Nuhanović, Una Alić i Sara Hadžiavdić, uz pratnju članova horske sekcije Iman Smajlović i Amara Džafića. Horska sekcija naše škole predstavila se pjesmom "Shape of my heart" uz pratnju gitare i klavira. U izvedbi Emine Hadžić i Faruka Zahirovića, uz muzičku pratnju Dženana Zahirovića, čuli smo i pjesmu "Nisi bio tu". Dramsku sekciju predstavile su Rizama Brzović, koja je recitovala svoju autorsku pjesmu, a Amina Imamović je pročitala kratku priču koju je napisala. Učenica Fatima Hamzić pripremila je poslovice na nekoliko jezika, bosanskom, njemačkom, francuskom, japanskom i engleskom. Manifestaciju su zatvorili članovi horske sekcije pjesmom "Tempera".
Zajedno sa učenicima, na pripremi manifestacije radili su i profesorice Sanela Kadrić i Džehva Aščić, te profesor Fahrudin Međedović.
Novinarska sekcija Gimnazije "Meša Selimović"

::: GMS Web Team ::: Datum:22.12.2021 ::: Nazad