+ 387 35 247 630

Dr.Tihomila Markovića bb, 75000 Tuzla

(Muharema Fizovića 1)

triangle

Nije što smo mi al' smo najbolji

1. Kako se zoveš, koji si razred i odjeljenje?
Zovem se Armin Džanić, učenik sam četvrtog razreda Gimnazije „Meša Selimović“, matematičko-informatički smjer.
2. Zašto je GMS bila upravo tvoj izbor?
S obzirom da mi je obrazovanje jako važno, po završetku osnovne škole, nisam imao dilemu koju srednju školu ću upisati. Gimnazija "Meša Selimović" od svog osnivanja važi za najbolju srednju školu u Tuzli pa i šire, i bila mi je čast što sam mogao postati dio jedne takve obrazovne ustanove. Ova škola je mjesto u kojem se može steći najviše znanja, a koje se, u punom kapacitetu, može iskoristiti u daljem obrazovanju.
Armin Džanić
Armin Džanić

3. Je li GMS ispunila tvoja očekivanja?
U svakom slučaju, jeste. Nešto što bih posebno istakao jeste savjesnost profesora pri radu i način na koji oni prenose znanje učenicima.
4. Vjeruješ li da će ti spoznaje stečene u GMS pomoći u tvom daljem obrazovanju i životnom putu?
Da, svakako. Kao neko ko želi studirati elektrotehniku, smatram da ću imati prednost u odnosu na ne tako mali broj budućih studenata jer sam ovdje stekao dobre radne navike i dobro predznanje iz predmeta koji su usko povezani sa studiranjem na tom fakultetu. Prvenstveno mislim na matematiku i informatiku.
5. Imaš li neku poruku za mlađe generacije vezanu za odabir srednje škole?
Prije svega, mlađim generacijama bih želio poručiti da se odluče za ono što oni zaista lično žele. Ali, ako žele dobru i kvalitetnu osnovu za dalje obrazovanje, moj prijedlog im je da izaberu Gimnaziju "Meša Selimović". Smatram da, i pored toga što nam je usadila dobre radne navike, također nas je naučila i da budemo dobri ljudi.


::: GMS Web Team ::: Datum:30.05.2022 ::: Nazad