+ 387 35 247 630

Dr.Tihomila Markovića bb, 75000 Tuzla

(Muharema Fizovića 1)

triangle

Nije što smo mi al' smo najbolji

1. Možeš li nam se ukratko predstaviti, koje godine si završio GMS i čime se sad baviš?
Zovem se Kenan Hadžihasanović, Gimnaziju "Meša Selimović" završio sam 2015. godine, a po zanimanju sam inžinjer elektrotehnike. Duže od tri godine se bavim Software engineeringom, a prije šest mjeseci pokrenuo sam svoju firmu za razvoj naprednih softverskih rješenja.
2. Sjećaš li se zašto je upravo GMS bila tvoj izbor?
Gimnazija je bila moj izbor zbog širine i kvaliteta obrazovanja kojeg pruža. Gimnazija "Meša Selimović" uvijek je slovila za najbolju školu, tako se i ispostavilo. Mi, gimnazijalci, uvijek smo bili najbolji studenti na bilo kojem fakultetu.
Kenan Hadžihasanović
Kenan Hadžihasanović

3. Koliko je školovanje u GMS bilo važno i koliko je utjecalo na tvoje dalje obrazovanje i profesionalnu karijeru?
Mnogo sam bio u prednosti kao student na Fakultetu elektrotehnike jer sam imao veliko predznanje iz predmeta koji su mi bili potrebni. Radna etika i radne navike koje sam razvio u Gimnaziji "Meša Selimović" omogućili su mi da veoma teško gradivo na studijima savladavam mnogo lakše u odnosu na druge studente.
4. Da li je vrijeme provedeno u GMS kao i profesori koji su ti predavali utjecali na tvoje sazrijevanje i formiranje ličnosti?
Period školovanja u GMS me u mnogo čemu oblikovao i pripremio me za "svijet odraslih". Plejada profesora je veoma zaslužna za mnoge moje stavove i poglede danas.
5. Imaš li neku poruku za mlade generacije koje su u dilemi koju srednju školu upisati?
GMS će vam pružiti svu neophodnu pripremu za bilo koji fakultet i za bilo koje vaše buduće zanimanje. Ova škola će vam pružiti priliku da postanete respektabilni članovi našeg društva.


::: GMS Web Team ::: Datum:10.04.2022 ::: Nazad