+ 387 35 247 630

Dr.Tihomila Markovića bb, 75000 Tuzla

(Muharema Fizovića 1)

triangle

Nije što smo mi al' smo najbolji

1. Možeš li nam se ukratko predstaviti, koje godine si završila GMS i čime se sad baviš?
Ja sam Jasmina Baraković Husić. Pripadam stotoj generaciji maturanata koja je Gimnaziju “Meša Selimović” završila 1999. godine. Diplomirala sam na Fakultetu elektrotehnike Univerziteta u Tuzli 2004. godine i doktorirala na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu 2009. godine. Danas sam redovni profesor na Odsjeku za telekomunikacije Elektrotehničkog fakultetu Univerziteta u Sarajevu sa nastavnim i istraživačkim iskustvom stečenim kroz međunarodnu saradnju i rad na različitim projektima. Također, radim i kao specijalista u Službi za planiranje i razvoj tehnologija i servisa u Dioničkom društvu BH Telecom, Sarajevo.
Jasmina Baraković Husić
Jasmina Baraković Husić

2. Sjećaš li se zašto je upravo GMS bila tvoj izbor?
Široko obrazovanje i znanje, pozitivan odnos prema učenju, školovanju i intelektualnom razvoju, utvrđivanje radnih navika, podsticanje kreativnosti i sklonosti ka cjeloživotnom usavršavanju su me opredijelili da ostanem vjerna tradicionalnim vrijednostima i postanem treća generacija gimnazijalaca u mojoj porodici.
3. Koliko je školovanje u GMS bilo važno i koliko je utjecalo na tvoje dalje obrazovanje i profesionalnu karijeru?
Školovanje u Gimnaziji “Meša Selimović” dalo mi je mogućnost za sticanje znanja i vještina iz različitih područja, i dovoljno vremena da pronađem sebe i prepoznam svoje buduće zanimanje. Kroz različite nastavne predmete otkrila sam svoje afinitete, talente i težnje, što je stvorilo kvalitetnu osnovu za upis željenog fakulteta i dalji razvoj karijere.
4. Da li je vrijeme provedeno u GMS kao i profesori koji su ti predavali utjecali na tvoje sazrijevanje i formiranje ličnosti?
Iako je obrazovanje učenika na prvom mjestu, Gimnazija “Meša Selimović” i njeni profesori uvijek su postavljali temelje za dostizanje najviših mogućih standarda u radu i ponašanju. Poštenjem, integritetom i visokim standardima ličnog i profesionalnog ponašanja motivisali su nas da gradimo pozitivne međusobne odnose. Odličnim poznavanjem predmetne materije i velikim očekivanjima inspirisali su nas da težimo napretku te da se prema radu i učenju ponašamo odgovorno i savjesno.
5. Imaš li neku poruku za mlade generacije koje su u dilemi koju srednju školu upisati?
Izbor srednje škole je važna odluka koja zaslužuje posebnu pažnju jer će u velikoj mjeri odrediti vašu budućnost. Stoga to treba biti samostalna odluka koja najbolje odgovora vašim interesima, sposobnostima i željama. Ako vjerujete da je obrazovanje pokretačka snaga vaše budućnosti, onda je prvi izbor Gimnazija “Meša Selimović”.


::: GMS Web Team ::: Datum:08.04.2022 ::: Nazad