+ 387 35 247 630

Dr.Tihomila Markovića bb, 75000 Tuzla

(Muharema Fizovića 1)

triangle

Nije što smo mi al' smo najbolji

1. Možeš li nam se ukratko predstaviti, koje godine si završio GMS i čime se sad baviš?
GMS sam završio 2003. godine. Trenutno sa zaposlen u SYS Company d.o.o. na mjestu Direktora edukacijskog centra. Radim na pružanju sveobuhvatne usluge, realizacije IT projekata, poslovnog savjetovanja i edukacije, a u skladu s best practice preporukama, čija je kvaliteta utemeljen na višegodišnjem praktičnom iskustvu našeg inžinjerskog i konsultantskog tima i primjeni savremenog pristupa poslovanju.
2. Sjećaš li se zašto je upravo GMS bila tvoj izbor?
Moja interesovanja u osnovnoj školi bile su informacione tehnologije. S obzirom da sam išao često na takmičenja iz informatike, a na istim sam upoznao dosta takmičara koji su već bili učenici GMS, mogu reći da je to jedan od razloga zašto sam upisao GMS. Također na izbor su uticali blizina škole i prijatelji koji su isto imali želju da upišu GMS
Emir Hulusić
Emir Hulusić

3. Koliko je školovanje u GMS bilo važno i koliko je utjecalo na tvoje dalje obrazovanje i profesionalnu karijeru?
Ono što je zajedničko svim gimnazijama to je široko obrazovanje učenika u svim oblastima. U GMS podjednak akcenat se stavlja na jezike, prirodne i društvene nauke. GMS pruži učeniku sveobuhvatno znanje iz svih predmeta, kako bi bio podjednako spreman da upiše bilo koji fakultet. Znanje koje sam dobio u GMS mi je pomoglo kako tokom studiranja tako i tokom poslovne karijere.
4. Da li je vrijeme provedeno u GMS kao i profesori koji su ti predavali utjecali na tvoje sazrijevanje i formiranje ličnosti?
Sigurno jedna od bitnih svari u mom sazrijevanju je GMS kao i određeni profesori koji su mi predavali tokom školovanja. Vrijeme provedeno u GMS je pozitivno uticalo na moje radne navike, što je od izuzetne važnosti za dalji nastavak školovanja i poslovnu karijeru.
5. Imaš li neku poruku za mlade generacije koje su u dilemi koju srednju školu upisati?
Gimnaziju treba da upišu učenici koji to žele. Odličan uspjeh u osnovnoj školi ne treba da bude jedini preduslov kao ni predrasuda za upis u gimnaziju. Budući učenici treba da posjeduju interesovanje prema opštoj kulturi, da žele saznati više o svim sferama svijeta koji ih okružuje, da istražuju, analiziraju i razvijaju kritičko mišljenje.


::: GMS Web Team ::: Datum:02.04.2022 ::: Nazad