+ 387 35 247 630

Dr.Tihomila Markovića bb, 75000 Tuzla

(Muharema Fizovića 1)

triangle

Književni klub

Svakoga petka u čitaonici Gimnazije „Meša Selimović“ održava se druženje uz Književni klub naše škole. Učenici objavljuju svoja pisana djela, čitaju poeziju i prozu. Razgovara se o savremenom literarnom stvaralaštvu i mnogim aktuelnim temama iz umjetnosti, kulture, muzike, filma, mode... kroz multimedijalne prezentacije, interpretacije i književno-teorijske prikaze.
Čitaju se savremeni autori, govori o tekstovima uz smijeh i raspoloženje, igru značenja, razonodu i nova saznanja. Neki od učenika klubu doniraju savremene bh naslove ili govore o svojim iskustvima čitanja istih. Ideja je da se formira biblioteka kluba i da svojim radom književni klub Gimnazije „Meša Selimović“ preraste u svojevrsnu izdavačku kuću. Česti gosti ovoga tipa kulturnih i edukativnih susreta su učenici iz drugih škola.
Stoji uvijek otvoren poziv da se pridruže svi oni koji nešto pišu ili imaju reći o nekoj knjizi koju trenutno čitaju, filmu koji su gledali, ili o bilo čemu što bi imali reći a nisu imali priliku kome iznijeti svoja razmišljanja.
::: GMS Web Team ::: Datum:13.03.2022 ::: Nazad