+ 387 35 247 630

Dr.Tihomila Markovića bb, 75000 Tuzla

(Muharema Fizovića 1)

triangle

TED govori - Book Club

Danas su naši učenici pokazali koliko su vrijedni i talentovani. Njihove prezentacije i poezija su nas podsjetili koliko je borbe, ljubavi i odlučnosti potrebno za uspjeh. Ovaj put oni su to učinili u čast Afričko-američkog mjeseca.

Barack Obama, Rosa Parks, Muhammad Ali i Naomi Sims su motivisali učenike Book Club-a JU Gimnazije "Meša Selimović" Tuzla da pripreme inspirativne TED govore u čast idejama, djelima i nasljeđu ovih izuzetnih Afroamerikanaca. Poezija pjesnika Maye Angelou (Women work) i Langston Hughes-a (I, too) čitale su Abdulahović Delila 2c i Hadžić Emina 2c. Ove inspirativne i produhovljene recitacije je spremila prof. Biljana Cacanović. Prof. Lejla Sarić je bila podrška učenicima Book Club-a.
Black History Month je vrijeme da podijelimo radost i slavimo sve one koji su nam dali nadu, koji su sa nam podijelili životne lekcije, one koji su nam dozvolili da vidimo svijet savršenim. Naši učenici koji su samouvjereno poput profesionalaca držali prezentacije: Amila Brčaninović 1c, Azra Musić 3a, Berina Demirović 3c, Emina Brigić 3c, Harun Muminović 3c, Iman Hamzić 2c, Lejla Zahirović 3c, Ema Sabitović 3c i Nejra Aljić 3c.
::: GMS Web Team ::: Datum:10.03.2022 ::: Nazad